jas 38 Maxmara knielengte Eu Uk Us Camel 6 10 vCEqg

GHM Meettechniek BV, voorheen Honsberg BV, introduceert een nieuwe materiaalvochtigheidsmeter van het type GMK 100.

Bij het Duitse Greisinger Elektronic GmbH, wat een van de productie-centra van de GHM Messtechnik-groep is, heeft men dit instrument ontwikkeld en wordt het ook geproduceerd. Daar fabriceert men al meer dan 25 jaar handmeetinstrumenten maar ook dataloggers, temperatuursensoren en aanwijsinstrumenten.

Dit nieuwe instrument bepaalt volgens het capacitieve meetprincipe het vochtgehalte in vaste stoffen als hout, steen, beton, gips en andere, cementachtige, materialen. Om te meten hoeft men de meter slechts met de achterzijde tegen het te meten oppervlak aan te houden waardoor het materiaal niet beschadigd.

Met behulp van een ingebouwde keuzetabel kan men het materiaal selecteren en op de display direct het vochtpercentage of het watergehalte aflezen. Daarbij heeft men de keuze te meten tot een diepte van 10 of 25 mm onder de oppervlakte, dit heeft als voordeel dat men bijvoorbeeld de voortgang van het droogproces kan volgen.

Niet alleen de aanwijzing is tijdens gebruik verlicht maar ook het vochtgehalte wordt akoestisch, middels een zoemertje, weergegeven. Hierdoor kan ook in schemerige of donkere ruimten worden gemeten, wat bijvoorbeeld tijdens de bouw van woningen kan voorkomen. Natuurlijk beschikt dit handmeetinstrument over een hold- en een automatische uitschakelfunctie.

Dit compacte instrument (afmetingen 110x67x30 mm) met een eenvoudige bediening (3 toetsen en 1 keuzeschakelaar) is bij uitstek geschikt om vochtgehalte in bouwmaterialen, in vloeren en wanden, te bepalen. Daarom is het een onmisbaar stuk gereedschap voor woningcorporaties, parket- en laminaatleggers, schilders en stukadoors.

Gerelateerde nieuwsberichten